IMG-20211104-WA0016

Advies

Iedere boomsoort draagt op zijn eigen manier bij aan het ecosysteem. Iedere boomsoort heeft daarbij voorkeur voor een eigen groeiplaats met bepaalde onder- en bovengrondse ruimte. De boomverzorgers van VDBH kennen deze voorkeuren en geven hier graag advies over.

Eigen wensen

Wilt u bomen planten, verplanten of uw tuin opnieuw inrichten? Houd dan naast eigen wensen ook rekening met de ‘wensen’ van de bomen. Bomen hebben voldoende ondergrondse groeiruimte nodig, zo wordt wortelopdruk voorkomen en ontstaat er door het vochtvasthoudend vermogen een verbeterde bodemstructuur. Iedere boomsoort is anders. Zo staan eiken en beuken bekend om hun volle kroon, wat zal zorgen voor schaduw. Bepaalde lindensoorten zijn weer aantrekkelijk voor bladluis, wat zorgt voor kleverige honingdauw.

Zorgvuldige keuze, veel voordelen

Een zorgvuldige keuze, waarbij rekening wordt gehouden met de groei van de bomen, is dus belangrijk. Daarnaast speelt het ecosysteem een belangrijke rol. Bomen zorgen voor meer biodiversiteit. Gezonde bomen in een goede groeiplaats zorgen tijdens hevige regenval voor een geleidelijke waterbelasting. Dit vermindert wateroverlast. Daarnaast geven grote bomen naast schaduw ook verkoeling door hun waterverdamping.

Advies

VDBH Boomverzorging geeft graag advies in aanplanten en verplanten én denkt mee over het onderhoud. Met periodieke controle voorkomen we onnodige gebreken of schade, en zorgen we voor gezonde bomen!